Çekilen Araç Nerede

Çekilen Araç Nerede

Çekilen Araçlar Nasıl Bulunur?

Aracınız çekildiğinde yerini bulmak için birçok yol vardır. En yakın otoparka gitmenize gerek yoktur. Çünkü muhtemelen araba orada değildir. Bunun yerine:

1. Hemen 155’i arayarak öğrenebilirsiniz.

2. Eğer araç İstanbul sınırları içerisinde çekildi ise Emniyet Müdürlüğü’nün yeni getirdiği sms hizmetiyle de öğrenilebiliyor. PARK boşluk PLAKA yazıp 1550’ye gönderin. Size bilgi mesajıyla dönüş sağlanacaktır. Hangi otoparkta, hangi saat ve tarihte çekildiği yazıyor ayrıca ne kadar ücret ödemeniz gerektiği de yazıyor.

3. E-Devlet uygulamasını indirerek ayrıntılı tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Yeni eklenmiş bu özellik sayesinde “Aracımın Çekildiği Otopark Bilgisi Sorgulama” butonuna tıklayarak aracınıza ait bilgileri görebilirsiniz. Aracınız otoparka çekildiğinde kullanıcının telefonuna anında bildirim geliyor. Bu bildirim eğer uygulama yüklü ise uygulamaya geliyor, yüklü değilse mail adresine geliyor. Bir kural ihlali nedeniyle aracınız çekilmişse bu bilgiler de e-devlette yer alıyor. Hangi otoparkta olduğu, otoparkın adresi, telefonu da kullanıcıların bilgisine sunuluyor.

4. https://www.egm.gov.tr/sayfalar/trafik_sorgulari.aspx internet adresine girerek ad, soyad, doğum tarihi ve T.C. kimlik numaranızı yazarak aracınızın nereye çekildiğini öğrenebilirsiniz.

5. Bunların dışında sadece İstanbul’da çekilen araçlar için geçerli olan bir yöntem daha vardır. İstanbul Emniyet Müdürlüğünce hayata geçirilen uygulama sayesinde aracınızın durumunu öğrenebilirsiniz. www.istmop.com adresine girerek veya İSTMOP uygulamasını indirerek aracınıza ait bilgilere ulaşabilirsiniz. Çekilen araca ait fotoğraf, yer bilgisi, çekilme nedeni bu bilgilerde mevcuttur.

Araçları Çekme Ücretleri

İstanbul için

Park yasağı 90 TL

Özel araç (5 km’ye kadar) 125 TL

Km başına 7,50 TL

2918 Sayılı Yasaya Göre Trafikten Men Edilen veya Çekilen Araçlar İçin Günlük Otopark Ücret Tarifeleri ise şöyledir:

Motosiklet için 5 TL, mobilet, mopet gibi motorlu bisikletler için 2 TL, otomobil için 12 TL, otobüs, kamyon, çekici ve iş makinası için 20 TL, minibüs, kamyonet, arazi taşıtı için 12 TL, römork ve çekici römorklar için 30 TL ‘dir. Bu fiyatlara KDV de dahildir. İcra iflas kanunu veya amme alacağı sebebiyle yakalanıp trafikten men edilen araçlar için günlük otopark ücretleri ise şu şekildedir: Mobilet, Mopet gibi motorlu bisikletler için 1 TL, motosikletler için 3 TL, otomobiller için 5 TL, minibüs, kamyonet, arazi taşıtı ise 5 TL, kamyon, otobüs, çekici ve iş makinaları için 12 TL, römork ve çekici römorklar için ise 15 TL’dir. Trafikten men edilen ve 6. Ayda otoparktan alınmayan araçlar için ise 27.04.2005 tarihinde resmi gazetede yayınlanan 5335 numaralı kanuna göre işlem yapılır.