Zayıflamak İçin Altın Kurallar

Zayıflamak İçin Altın Kurallar

Birçok kişinin hayalidir zayıf ve fit olmak, aşırı kilolar insanları bazen birçok aktiviteden uzaklaştırmaktadır ve hatta bazı anlarda aşırı kilolar psikolojik olarak insanların ruh halini bile etkilemektedir. Sizlerde zayıflamak için ne yapmalıyım, sağlıklı zayıflama yöntemleri nelerdir, zayıflamak için hangi yolları izlemeliyim diyorsanız bu yazımızın devamında bu konularla alakalı bilgiler bulabilirsiniz.

Uyku Saatleriniz Düzenli Olsun

Bu zamana kadar standart olarak kafanıza göre uyku saatlerinizi kendiniz düzenlediniz. Bundan sonra zayıflamaya karar verdiyseniz uyku saatlerinizi bir düzene koymanın vakti geldi. Yapılan araştırmalara göre saat 00.00 ve 04.00 saatleri arasında uykuda olmamız zayıflamaya yardımcı olmaktadır. Bu nedenle sizlerde kendinize bir uyku programı yaparak uykunuzu düzenli şekilde yapabilirsiniz.

Akşam 20.00’den Sonra Yemek Yemeyin

Akşam saatlerinde sindirimi zor ve uzun süre bağırsakta kalan yiyeceklerin tüketilmemesi gerekir. Vücutta hücre yenilenmesi ve gençleşmesine yardımcı olan 2 hormon akşam açlığında daha baskın olarak salgı üretmektedir. Bu nedenle akşam saatlerinde mideyi boş bırakarak bu salgıların işlemesine yardımcı olmamız gerekir. Açlığınızı bastırmak için meyve veya protein içermeyen, yağsız hafif yiyecekleri tercih edebilirsiniz.

Sık Sık Su Tüketin

Gün içinde sık sık su tüketimine özen gösterin. Günlük olarak 2 litre su tüketmeden günü bitirmeyin!

Kahvaltınızda Protein Ağırlıklı Beslenin

Kan şekerinize uygun olarak güne dinç ve enerjik başlamanızı sağlayacak besinler ile güne başlayın. Yumurta, ceviz içi, fındık içi, badem, hurma, süt, peynir gibi protein ağırlıklı ürünleri tüketebilirsiniz.

Diş Fırçalama Alışkanlığı Edinin

Gün içinde son öğününüz akşam yemeğini yedikten sonra dişlerinizi fırçalayın. Bu size tokluk hissi verecektir. Bu alışkanlığı düzenli olarak sürekli akşam yemeklerinden sonra tekrarlayın.

Düzenli Olarak Yürüyüş Yapın

Gün içinde düzenli olarak yürüyüş yapmaya çalışın. Sürekli olarak hareketsiz kalmayın. Öğle aralarında, işe gidiş ve dönüş saatlerinde yürüyüş yaparak gün içinde hareketsiz kaldığınız zamanın telafisini yapabilirsiniz. Hatta kendinize günlük olarak bir adım limiti koyarak bu limite ulaşmayı deneyebilirsiniz.