Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri Uygulaması

Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri Uygulaması

Birçok sektörde kullanılan, eski ve yeni tüm yapılarda kullanılabilen yükseltilmiş döşeme sistemleri, uygulama yapılan alanlarda son derece avantajlı durumlar oluşturur. Kablo ve boruların inşaata gerek kalmadan yapılandırılmasına olanak sağlayan sistemler uygulama öncesinde ve uygulama esnasında bazı kurallara tabidir. Bu kurallardan ilki uygulama yapılacak alanın inşaat artıklarından arındırılmasıdır. Uygulamanın sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için eğer beton üstünde herhangi bir artık varsa kazınarak temizlenmelidir.

Döşeme Ayakları Sabitlenmeli

Yükseltilmiş döşeme sistemleri için özel olarak üretilen döşeme ayakları, panellerin yükseltilip sabit kalmasını sağlar. Ayarlanabilir özellikte olan ayaklar, kendilerine has tutkal ile sabitlenir. Tutkalın tutması için alanın tozdan arındırılması gereklidir. Zorunlu olmamakla birlikte, alan temizliği yapıldıktan sonra epoksi boya vasıtası ile boya uygulaması yapılabilir. Bu işlem esnasında her bir astar ve boya katı uygulamasında kurumanın beklenmesi gereklidir. Boya tamamıyla kuruduktan sonra yükseltilmiş döşeme sistemleri uygulamasına geçilir. Uygulama öncesinde alanında uzman olan ekipler son kontrolleri yapar. Minimum dire çıkacak şekilde karolaj işlemi yapıldıktan sonra plakaların nasıl yerleştirileceği planlanır. İşe derz ipi çekilerek başlanır. Döşeme ayaklarının alana yayılmasının ardından vida sıkma işlemi gerçekleştirilir. Ayakların takılması ve vida ile sıkılması sayesinde altyapı işlemleri tamamlanmış olur.

Terazi ile Hassas Ölçüm Yapılır

Altyapı işlemlerinin tamamlanmasının ardından yükseklik için terazi ayarlaması yapılır. Son kontrolden sonra panellerin yerleştirmesi yapılır. Süpürgelik, priz kutusu çıkışları, rampa yapımı ve basamak yapımı gibi gerekli işlemlerin gerçekleştirilmesinin ardından sistem kurulumu tamamlanmış olur. Sistem bir kez kurulduktan sonra bir daha altyapı işlemleri için inşaata gerek kalmaz. Sistem bileşenlerine ulaşmak isteyenler internet sayfaları üzerindeki ilgili alanında uzman firmaları tercih edebilir. Elektriği deşarj eden paneller elektrik akımının yüklü olduğu alanlar için son derece önemlidir.