Ukrayna Vize: Türkiye’den Ukrayna’ya Vizesiz Gidilir Mi?

Ukrayna Vize: Türkiye’den Ukrayna’ya Vizesiz Gidilir Mi?

Ukrayna vize başvurusunda bulunmak isteyen Türk vatandaşları için vize muafiyeti sağlanmıştır. Türk vatandaşları ve Ukrayna vatandaşları 180 gün içerisinde 90 gün aşmayacak ziyaretlerinde vizesiz olarak ülkeye giriş yapabilmektedir. Türkiye'den Ukrayna'ya seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları, belirli bir süre için vize başvurusu yapmak zorunda değildir. Ukrayna vizesi almadan turistik veya iş amaçlı seyahat edebilir. Ancak, seyahat süresince yanlarında geçerli bir pasaport, seyahat sigortası, dönüş uçak bileti veya seyahat programı, konaklama rezervasyonları ve yeterli finansal kaynakları gösteren belgeler gibi seyahat belgelerini taşımaları önemlidir.

Ukrayna Vize: Kaç Günde Çıkar?vize-2-li-5

Ukrayna vize başvurusu sonrası standart vize işlemleri Ukrayna Konsolosluğu tarafından 15 iş günü içerisinde tamamlanır. Ancak vize başvurusunun Ukrayna veya Türkiye resmi tatillerine denk gelmesi ya da evrakların ayrıntılı kontrolünün gerektiği istisnai hallerde vize işlem süresi 30 güne kadar uzayabilmektedir.

Ukrayna Vize Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

Ukrayna vize başvurusu için gerekli belgeler arasında; pasaport (Dönüş tarihi itibarıyla 3 ay daha geçerli olması gereken pasaportların en az 2 sayfasının boş olması ve en fazla 10 yıllık olması gerekmektedir.), Ukrayna vize başvuru formu, 1 adet biyometrik fotoğraf, seyahat sağlık sigortası, son 2 aya ait banka hesap dökümü, otel ve gidiş/dönüş uçak bileti rezervasyon dökümleri, vize harç ücretinin yatırıldığına dair dekont, seyahat amacı ve süresi ile finansal desteği belirten dilekçe, davet mektubu, SGK işe giriş belgesi ve maaş bordrosu, Faaliyet belgesi ve imza sirküleri (İşverenler için geçerli) ve varsa tapu ve kira kontratı ve araç ruhsatı bilgileri olmalıdır. Bu konuda bilgi almak ve merak ettiğiniz soruları sorabilmek açısından internet sayfalarını üzerindeki ilgili online firmalara bakabilir ve buradan detaylı bir şekilde inceleme yapabilirsiniz.