Katkı Payı BES Ödemesine Ara Verilir mi?

Katkı Payı BES Ödemesine Ara Verilir mi?

BES hesaplamalarına göre tüm çalışanlar ileride yani emekli olduklarında hangi yaşta emekli olacaklarını ayrıca ne kadar maaş alacaklarını merak etmektedir. 10 yıl çalışarak bireysel kesinti fonu ödeyen her çalışan 56 yaşında emekli olabilmektedir. Bu noktada limit prime esas kazancın yüzde 3’ü olarak belirlenmiştir. Öte yandan Üst limit çalışan kişiler tarafından da belirlenebilir. Konuyla ilgili tüm merak ettiğiniz detayları online internet sayfalarından öğrenebilirsiniz. Talep tarihinden itibaren minimum 3 aylık süre içinde bu ödemelere ara verilebilir. 3 aylık ödeme bitiminde veya ardından ödemelere ara verme hakkınız haizdir.

Bireysel Emeklilikte Yaş Sınırı Var mıdır?

BES’e katılmak için belirli bir yaş sınırı bulunmamaktadır. Türkiye Sigorta Birliği tarafından yapılan açıklamada ‘Uygulamaya dahil olacak işyerleri belirlenirken, işyerindeki tüm çalışan sayısına bakılacak ancak sisteme sadece 45 yaşını doldurmamış çalışanlar dahil edilmeye devam edilecek” ibaresi bulunmaktadır.

Zorunlu Bireysel Emeklilik Kapsamından Nasıl Çıkılır?

Çalışanların dahil oldukları BES uygulamasından çıkma özgürlüğü bulunmaktadır. Yasal sürece göre sisteme giriş yaptıktan sonra katılımcı 2 ay içerisinden otomatik olarak BES’ten çıkma talebinde bulunabilir. Katılanlar, cayma isteklerini yaptıktan ve bu bilgi şirketine ulaştıktan sonraki 10 gün içinde işlemleri yapılır. Bu süre zarfında toplanan para katılımcıya iade edilir. Sistemde 10 yıl kalanlar gelir sigortası sözleşmesi kapsamındaki kişiler, birikiminin yüzde 5’i oranında ek devlet katkısı teşviki alabilmektedir.