Hızlı Diyet Nasıl Yapılır?

Hızlı Diyet Nasıl Yapılır?

Herkesin bildiği gibi normalde yaktığımız kaloriden daha az kalori alırsak kilo vermemiz mümkündür. Bu yaptığımıza kalori açıklık yaratmak denir. Basit bir mantığı vardır. Fakat bu mantığın dışına çıkılmaması gerekmektedir. Aldığınız kaloriden daha az alarak zayıflayabileceğimizi söyledik ama bu işi abartıp yemek yemeyi daha aza indirirsek veya yemek yemeyi bırakırsak, vücudumuz için kötü sonuçlar doğurabilir. Bu sonuçlar; vücut direncine düşüş, hastalık, bitkinlik-yorgunluk, kas kaybı gibi durumlar olarak örneklenebilir. Bu sonuçların dezavantajı olarak da uzun vadede metabolizmanın yavaşlamasına ve kilo vermenin daha da zorlaşmasına yol açabilir. Çözüm olarak kendimizi aç bırakıp, vücudumuza kötülük etmek yerine, düzenli ve dengeli beslenerek kilomuzu takip etmeliyiz. Bunun yanında kilo verme aşamasında sabırlı olmalı ve fiziksel aktiviteyi arttırmalıyız. Takip süresinde kilomuzu takip ederken, kilo veremediğimiz zamanlarda vücudumuzun *kaldırabileceği ölçüde* aktiviteleri arttırmaktadır ve kaloriyi düşürmekte bir sakınca yoktur. Kilo verme aşamasında özellikle bazal metabolizmanızı altına inmemeliyiz. Bu konuda bilgi almak ve merak ettiğiniz soruları sorabilmek açısından internet sayfalarını üzerindeki ilgili online firmalara bakabilir ve buradan detaylı bir şekilde inceleme yapabilirsiniz.


Bazal Metabolizma Nedir?

Vücudumuzun dinlenme halinde ya da hiç hareket etmediğimiz zamanlarda dahi yaktığı kalori değeridir. Bu nedenle dinlenirken vücudumuzun harcadığı enerjiden daha azını vücudumuza almak vücudumuzun aleyhine olur, vücudun direncini düşürür. Vücudumuzda, düzgün çalışmadığı zaman sağlıklı bir şekilde kilo vermekten bahsedemeyiz.

Yağlı yemeklerin kilo aldırdığını, yağsız yemeyin ise diyet yemeği olduğunu, sağlıklı beslenmenin en büyük düşmanının yağ olduğunu düşünürüz. Bu düşüncemizde haklıyız ancak yağ alımını tamamen kesme konusunda haklı olduğumuz söylenemez. Yani, aslında vücudumuzun kilo vermek için sağlıklı yaşlara ihtiyacı vardır. Dolayısıyla dediğimiz gibi yağı diyetimizden tamamen çıkarmak veya çok az miktarlara indirmek, kilo verip-yağ yakmak için iyi bir yol olmayacaktır. Yağın tüketimi, yağ metabolizmasında, bir başka deyişle yağ yakmak için oldukça önemli bir rol oynar. Aynı zamanda yağın vücuttaki tüketimi hormonal sistem ile metabolizmanın daha hızlı çalışması için olumlu bir şeydir. Vücudumuzda yapı tüketmezsek, yağda çözülen A, D, E ve K vitaminleri verimli bir şekilde kullanılamaz. Bu kadar önemli işlevleri varken yağ tüketmemek, bizim için söz konusu dahi olmamalıdır. Evet, yağ tüketmenin önemli olduğundan bahsettim ancak şunu da evlenmeliyiz ki yağ konusunu abartmamalı ve sağlıklı yağları kullanmalıyız. Bu yağlar badem, fındık, ceviz, avokado, hindistan cevizi ve zeytinyağıdır. Belirttiğimiz gibi kilo vermek istediğimizde, kaloriyi yeterli ve az almamız uygun olacaktır. Bu kaloriyi gün içinde hangi saatte alırsanız alın az kalori alma kuralına uyuduğunuz sürece kilo verebiliriz. Fakat gece geç saatler olduğunda fazla yemek yerseniz, özellikle yedikten kısa bir süre sonra uyuyorsanız, sağlık sorunlarına yol açabilir, mide problemi ve reflü yaşayabilirsiniz. Gece olduğunda yatmadan, ortalama 2-3 saat önce son öğününüzü yemiş olun. Vücudumuz için daha sağlıklı olacaktır.

Daha Çok Spor Yapın, Daha Çok Kalori Yakın Ve Daha çok Su Tüketin


Vücudumuzu ve vücudumuzdaki sindirim sistemini sağlıklı tutarak, kas kaybını azaltıp daha uzun süreli kilo verebiliriz. Yağ tüketip, daha az kaloriyi beslenmenin yanında spor yapmak da kilo vermenin kolay bir yolu. Gün içindeki fiziksel aktivitelerimizi çoğaltmak, ağırlık antrenmanlarımızın yanında kardiyo şanslarını arttırmak uygundur. Zamanla kardiyo seanslarının zorluğunu ve süresini arttırarak daha fazla kilo verebilirsiniz. Tek yapmanız gereken sabırlı ve istikrarlı olup kilonuzu takip etmek olacaktır. Suyun günlük hayatta her canlı için ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu biliyoruz. Su hayatta kalmak ve aynı zamanda da kilo vermek açısından büyük role sahip. Böbreklerimizin vücuttan zararlı atık maddeleri uzaklaştırmak için suya ihtiyacı oluyor. Eğer su yeterli olmazsa böbrek arınma görevini yerine getiremez. Bunun üzerine karaciğer devreye girer. Karaciğerimiz vücudumuzda depolanmış yağı beyin ve vücudumuzun kendisi için kullanabilir enerjiye dönüştürür. Ancak böbreklere yardım ettiği andan bu bahsi geçen görevi yerine getiremez. Dolayısıyla kilo verebilmek için vücudumuza yeterli suyu içmeliyiz ki yağ yakma metabolizmamız daha etkili bir vaziyette görevini sürdürsün. Günde 1 litre su içiyorsanız, bu miktarı arttırarak 2-3 litreye çıkarmaya çalışabilirsiniz. Bunun sonucunda daha az yeme isteğine sahip olduğunuzu göreceksiniz. Bu istek sayesinde diyetinizi daha kolay ve hızlı uygulayacaksınız.