Fiberoptik Sensör

Fiberoptik Sensör

Yüksek Donanımlı Fiberoptik Sensör Çeşitleri

Fiber optik sensörler sayesinde günümüz gelişmiş teknolojilerine dayalı olarak ışık enerjisi elektriksel sinyallere dönüştürülüyor ve böylelikle ışık, fiber optik kablolarla uzak yerlere kadar taşınabiliyor. İlgili internet sayfalarına gelerek aradığınız ışık kaynaklarına yönelik ürünleri bulabilirsiniz. Fiber optik sensör sistemlerinin içinde ışık iletimini sağlayan tam yansıma mekanizmaları mevcuttur. Bu yüksek teknolojiler sayesinde ışık enerjisi maksimum düzeyde en uzak mesafelere dahi ulaşabiliyor ve aynı prensiplerle geriye dönerek yansıyor.

Fiber Optik Sensörlerde İşleyiş

Fiber optik yansıma tekniği; kritik açı gereksinimine sahip bir oluşum ve bu sistematikte kılıf madde yoğunluğunun çekirdek madde yoğunluğundan az olması gerekli. Fiber optik sistemin güçlü performans sergilemesini istiyorsanız, optik elemanları kaliteli donanıma sahip ürünlerden seçmelisiniz.

Fiberoptik Sensör Ürün Çeşitliliği

Fiber optik sensörlerin algoritması, sinyal işleyici içeriğe sahiptir. Fiber optiklerin içinde yer alan sinyaller öncelikle elektronik sinyallerden optik sinyale dönüştürülerek iletilir. Bu dönüşüm sonrasında son kısmında bulunan fotodiyot /fototransistör gibi yarı iletkenlerle yeniden sinyaller elektriksel sinyallere dönüşür. Analog sinyalleri bu sayede algılanır. Sitemin içinde yer alan sinyal kaynaklarını led veya lazer diyotlar oluşturur. Ürünlerimiz arasında farklı tepkime periyodlarında, farklı beseleme özelliklerinde, kişisel akım tüketimi niteliklerinde çalışma moduna ve kontrol çıkışına sahip aradığınız duyarlılıkta hassasiyet ayarlı Fiberoptik Sensör ürün çeşitliliği bulabilirsiniz.