Dijital Baskı Nedir? Ne İşe Yarar?

Dijital Baskı Nedir? Ne İşe Yarar?

Dijital baskı dijital ortamda hazırlanmış olan tasarımları, grafikleri tercih edip kullanım amacına göre çeşitli materyaller üzerinde kullanılma tekniğidir. Birçok reklam usulüne veya baskı yöntemine göre çok daha pratik esnek ve daha hızlı hazırlanabilmektedir. Bu yönleriyle reklamcılık faaliyetleri arasında çokça tercih edilen bir yöntemdir. Ofset baskılara kıyaslandığında daha hızlı hazırlanabilmesi ve detaylı malzemelerin olmaması nedeniyle büyük avantajlar taşımaktadır. Özellikle maliyetler konusunda bakıldığında materyallerinden oldukça ucuzdur. Bu nedenle bu sistemden yaygın olarak birçok firma tarafından tercih edilmektedir. Ancak genellikle dijital baskılar küçük boyutlu işler için tercih edilmektedir. Ancak ofset baskılar ile kıyaslandığında ofset baskılar adet fiyatı bakımından daha uygun fiyatlara gelmektedir. Çünkü dijital baskılar daha az sayıda oluşturulurken Ofset baskılar milyona yakın olduğu için adet fiyatı düşük olmaktadır.

Dijital Baskı Nerelerde Kullanılır?

Zamanla gelişen reklam materyalleri arasında dijital baskı yöntemleri sık sık tercih edilmektedir. Ticari alandaki rekabetin artması nedeniyle reklama yönelme günümüzde belirgin oranda artmıştır. Bu nedenlerle dijital baskılar zamandan kazanan maliyetinin düşük olması ihtiyaç ölçüsünde üretim yapılabilmesi gibi birçok avantajdan dolayı tercih edilmektedir. Dijital baskılar sayesinde magnetler, broşürler, posterler, bayrak ve flamalar gibi birçok alanda kullanım yeri bulunmaktadır. Zamanla değişen ticari faaliyetleri en uygun çözümleri bulunabilmesi bu sayede sağlanabilmektedir.

Dijital Baskı Fiyatları

Dijital baskı oldukça hızlı gerçekleştirilen reklam ürünleri arasında yer almaktadır. Ancak çoklu üretimde dijital baskılardan ofset baskılar daha uygun fiyatlara gelmektedir. Ancak ofset baskılar da dahil olmak üzere ihtiyaca göre üretim yapılmak istediğinde en uygun fiyatlı reklam türü dijital baskıdır. Online firmalar tarafından sunulan dijital baskı hizmetleri uygun fiyatları ile müşterileri cezp etmektedir.