Bebek Odası Nasıl Dekore Edilmeli?

Bebek Odası Nasıl Dekore Edilmeli?

Sağlık Önemli

Bebekler evimize yeni gelmiş olan kalıcı misafirlerdir. Böyle güzel misafirler gelmeden aylar öncesinden hazırlığı yapılır. Bu misafirleri ağırlamak anne babanın görevidir ve bu görevlerini iyi bilmek zorundadırlar. Peki, nasıl hazırlayalım onların bu minik odalarını? Dekorasyondan önce sağlık gelir. Çünkü sağlığın olmadığı evde dekorasyon can kurtarmaz. Önce minik misafirlerin kaldığı odalar sağlıklı hijyenik olmalıdır. Onların burunları hassastır. Bundan dolayı her türlü kozmetik kokulardan onları korumalıyız.

Odaları Yakın Olacak

Bu miniklerin odaları anne babanın yatak odasına yakın olmalı. Hatta ilk zamanlarda anne babanın yatak odasının bir köşesinde dursalar daha uygun olacaktır. Çünkü yeni doğan bebekler kendi doğal ihtiyaçlarını kendileri karşılayamazlar. Bu sebepten dolayı devamlı anne babanın gözetimine muhtaçtırlar. Bu gözetim için de bebeklerine yakın olmalıdırlar.

Bebek Odaların Seçimi

Bebeklerin odaları onların cinsiyetine göre olmalıdır. Bir kız çocuğunun odasının duvarları pembe olabilirken bu bir erkek için olamaz. Erkeğe de mavi renk uygundur. Bu renk konusu beşikleri için de geçerlidir. Aynı zamanda beşiklerin şekli de cinsiyete göre değişiklik gösterebilmektedir. Bir konu da atlanmamalıdır. Beşikler güneş ışığına maruz kalan yerlere konulmamalıdır. Güneş ışığı bebekler için bazen zararlı olabilmektedir. Yine odanın aydınlatılması bebeğe zarar vermeyecek şekilde olmalıdır. Aynı zamanda gürültüden uzak olmalıdır. Mesela bu odada televizyon olmamalıdır.

Bebek odası dekorasyon İşlemlerinde şunlar da olmalıdır:

-Kullanılan halının toz tutmaması lazımdır.

-Duvarlar her ne kadar cinsiyete göre renk alabilse de onun gözlerini alacak kadar parlak da

olmamalıdır.

-Bebek karyolaları aşırı küçük olmamalı. Bu hem bebeğin rahat hareke etmesi için hem de uzun süreli

kullanımı için daha uygundur.

-Bebeğin yattığı zemin oldukça rahat olmalıdır.

-Tüm bunların yanı sıra anne babaların da bu konudaki görüşlerine saygılı olmak gerekmektedir.

Çünkü bu konuda en çok görüşe liyakatli olan onlardır.