Denize Sıfır Arsada Turizm İşletmeciliği

Denize Sıfır Arsada Turizm İşletmeciliği

Denize Sıfır Arsada Açılabilecek Tesisler

Denize sıfır arsada bir işletme açabilmeniz için öncelikli olarak sahip olduğunuz arsanın kıyı kanuna göre kıyı kenar çizgisinden en az 100 metre içeride olması gerekir. Kıyı kanunu gereği sahil şeridi ve kıyı kenar çizgisinden itibaren yatay olarak 100 metrelik alanda sadece kamuya açık alan olarak kullanılır. Herhangi bir tel, duvar ve benzeri şekilde alanın çevrelenmesi yasaktır. Denize sıfır arsada kıyı kanunu şartlarına uymak kaydıyla şu işletmeler açılabilir:

  • Oteller: asli fonksiyonları müşterilerin konaklama ihtiyaçlarını sağlamak olan, bu hizmetin yanında, yeme-içme, toplantı, kutlama etkinlikleri, spor ve eğlenceye yönelik üniteleri de bünyelerinde bulundurabilen tesislerdir.
  • Tatil köyleri; denize sıfır arsalarda doğal ve yöresel değerlerin korunmasına da özen gösterilerek nitelikli çevre düzenlemesi ile gerçekleştirilen, konaklama ve yeme-içme hizmetinin yanında çeşitli spor veya eğlence hizmetlerinin de sağlandığı yaygın yerleşim düzeninde, tüm cephelerinde en fazla üç katlı olarak görülen yapılardan oluşan tesislerdir.

Denize Sıfır Arsada Konaklama Haricinde Açılabilecek Tesisler Nelerdir?

Butik oteller; kişiye özel yüksek standartta hizmet verilen, en az on, en fazla altmış odalı otellerdir. Pansiyonlar; yönetimi basit, yemek ihtiyacının idare tarafından sağlanabildiği veya müşterilerin kendi yemeklerini bizzat hazırlayabilme imkânı bulunan, en az beş, en fazla yirmi beş odalı tesislerdir. Apart oteller; müşterinin kendi yeme ve içme ihtiyacını karşılayabilmesi için gerekli teçhizatla donatılan, otel olarak işletilen odaları apart oda şeklinde düzenlenen en az on odalı tesislerdir. Turizm işletmesi açabilecek bir arsa yatırımı için Vclup.com sayfasını inceleyerek uzmanından bilgi alabilirsiniz.

Denize Sıfır Arsada Konaklama Haricinde Açılabilecek Tesisler olarak şunları söyleyebiliriz; spor tesisleri; kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleri ile turizm merkezlerinde, olimpik spor türlerinden en az bir tanesinin ana faaliyet olarak kurgulandığı, bunun yanında çeşitli spor dallarının uluslararası normlara uygun alanlarda gerçekleştirildiği, ayrıca bu aktivitelerin tamamlayıcı diğer bölümlerle desteklendiği tesislerdir. Kongre ve sergi merkezleri; kongre, toplantı, sergi ve performans faaliyetlerinin gerçekleştirildiği tesislerdir. Eğlence merkezleri; eğlence ve rekreasyon ihtiyacını karşılamak amacıyla oluşturulan ve müşterinin aktif katılımının sağlandığı tesislerdir.